Удължиха с 25 дни срока за съставяне на списъка с приетите вземания към КТБ

11:05, 22 юли 15 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Срокът за изготвяне на списъка на приетите вземания към Корпоративна търговска банка (КТБ) е удължен с 25 дни. Това става по искане на синдиците и с решение на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, съобщава "Правен свят". Новият срок започва да тече от днес, когато изтичаше старият.

Предоставеното допълнително време е необходимо, за да бъдат обработени и анализирани получените и продължаващи да пристигат основно чрез съда по несъстоятелността, а и по пощата, голям брой молби от кредитори за включване в списъка на приетите вземания в производството по несъстоятелност. Освен това, значителна част от молбите съдържат основания с фактическа и правна сложност, което изисква допълнително време за обработването им.   

Удълженият срок ще даде възможност на синдиците на КТБ да направят по-подробен анализ на мотивите, с които кредиторите искат да бъдат включени в списъка на предявените вземания към банката, както по отношение на претендираните суми, така и по наличието на правно основание за това. По-детайлното им разглеждане ще съдейства за по-добра защита правата на кредиторите по отношение предявените от тях вземания, твърдят синдиците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама