Данъчни под прикритие плъзнаха по варненските плажове

12:49, 22 юли 15 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Данъчни инспектори под прикритие предприеха масирани хайки по варненските плажове. Служителите на приходната агенция проверяват дали на ивиците под концесия се издават фискални бонове за предлаганите платени услуги. Това разказа касиерът Красимир Статев, който събира такса "чадър" от летовниците край ІІІ буна, като за целта вече втори ден се разхожда с фискален апарат. 

Плажният екип на Topnovini.bg също бе таксуван за ползвана сянка, като услугата струва 5 лева за цял ден. Репортерска проверка на ивицата северно от буната установи, че всички летовници, които ползват чадъри под наем, са получили касови бонове.

За сметка на това на плажа се забелязват от т. нар. амбулантни търговци, които продават необезпокоявано млечна царевица и други хранителни продукти. Кочанът струва 2 лева, а плажуващите се поддават на изкушението, без да се замислят за последствията. С ръцете, с които мургавият търговец пипа парите, раздава и царевицата, която осолява по желание на клиентите си.

На ивицата северно от буната има достатъчно пространство и за свободно плажуване. Видимо чадърите са разпределени в съотношение 50:50, каквито са и нормативните изисквания. Флаговата сигнализация е жълта, а спасителят Масис Бояджян изкара от морето възрастен летовник, който беше решил да събира тен върху надуваем дюшек. Този плаж като цяло е опасен и не е подходящ за малки деца и неумели плувци, тъй като дълбочината нараства рязко на два метра от брега. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама