Битото дете все още с опасност за живота, тежка бюрокрация очаква случая

13:07, 22 юли 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Остава тежко състоянието на 3-годишното момче, което бе прието с мозъчен хематом в "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата. За момента детето остава в реанимация. То беше прието и оперирано по спешност през нощта на 20-ти срещу 21 юли, след тежък побой от двама младежи, които са се грижили за него.

От пресцентъра на Агенция за социално подпомагане обясниха, че са готови с варианти относно мерки за закрила, предвидени от закона. Към тях ще се пристъпи след изписване на детето и след разговори с майката.

Припомняме, че в момента на побоя майката на детето не е била в страната. Грижите за него са били поверени на двама души, наети от упълномощено от майката лице. Непосредствено след побоя двете момчета бяха задържани в полицията и по-късно към тях бяха повдигнати обвинения от прокуратурата.

Майката отглежда сама детето си, не са установени близки и роднини. Досега не е постъпвал сигнал за насилие в семейството и жената не се е обръщала за съдействие към социалните служби.

От Държавната агенция за закрила на детето обясниха за София Topnovini.bg, че могат да предприемат мерки по случая, едва след като се произнесат Агенцията по социално подпомагане, полицията и прокуратурата.

От агенцията допълниха, че не било коректно да се говори за наказания и санкции срещу майката, която е оставила детето си на непознати и е заминала зад граница, докато момченцето е в толкова тежко състояние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама