Тодор Танев иска да е министър, дори и при оттегляне на Реформаторския блок от властта

13:17, 22 юли 15 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако Реформаторският блок се оттегли от управлението, бих искал да остана в Министерския съвет, но министър-председателят е моят работодател и единствено той може да реши какво ще стане в подобна ситуация. Така образователният министър Тодор Танев отговори на въпроса дали би останал на поста си при евентуално оттегляне на реформаторите от управляващата коалиция.

„Аз не съм политическо лице, а административно. Желая да остана, защото водя политиката на Реформаторския блок, която е приета с доста преговори, когато се пишеше управленската програма на правителството. Реформите, особено такива като образователната, понякога отнемат десетилетия. Виждате Закона за предучилищното образование колко време се обсъжда. Има много неща, които трябва да свърша“, заяви Танев.

Той напомни, че една от целите му откакто е на поста си е въвеждането на нови правила в българското образование. По думите му трябва да се промени практиката, според която образованието се съобразява само със себе си, а не с нуждите на бизнеса.

„Искам да довърша реформите, с които съм се захванал. Професионалното образование и образованието на ромите са акцентите в момента. Това е общата философия, за която всички се съгласиха, че може да се следва, а именно животът да казва на образователната система какво да произведе“, обясни Танев.

Той добави, че като образователен министър реформите в този сектор са приоритет за него, но подкрепя предложените промени в Конституцията.

„Конституцията е изключително важна. Съгласен съм с повечето неща, които се правят. По принцип ми се иска да са по-радикални, но това ще го решат експертите. Все пак моят адрес не е площад „Народно събрание“ № 2“, завърши Тодор Танев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама