Регионалната дирекция по горите в Пловдив отчете спад на нарушенията

13:17, 22 юли 15 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Актовете за нарушения през първите шест месеца на годината, издадени от Регионалната дирекция по горите в Пловдив, са намалели в сравнение със същия период през 2014 година. Това заяви инж. Пенчо Дерменджиев – шеф на дирекцията в Пловдив.

От началото на 2015 г. Регионалната дирекция е съставила 234 акта. 229 от тях са по Закона за горите, 4 - по Закона за лова и опазване на дивеча и един акт е за установяване на нарушение по Закона за рибарство и аквакултури, съобщава Радио Фокус.

"Съставени са и три акта за незаконна паша върху горски територии", поясни още инж. Дерменджиев.

По думите му административните нарушения и издадените наказателни постановления през същия отчетен период на миналата 2014 година са повече. От началото на януари до края на юни 2014 година са съставени 262 акта, тоест с 28 повече, сравнено със същия период за първото полугодие на тази година. 260 акта от са били по Закона за горите -  31 повече от 2015.

"Един акт е бил съставен по Закона за лова и опазване на дивеча, тоест с 3 броя по-малко в сравнение с 2015, и един брой, точно колкото сега, са актовете по Закона за рибарство и аквакултури", добави инж. Дерменджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама