Откриха благотворителен базар в помощ на млада жена от Белене

13:25, 22 юли 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Базар във фоайето на читалището в Белене е бил открит днес. В него със свои произведения и дарени предмети се включват добри хора и организации, които искат да помогнат в благородната кауза - събирането на средства за лечението на Ирина Бучева, информира Ралица Господинова, пресаташе на местната управа.

Днес от 9.00 до 18.00 часа пред читалището се продават и билети за утрешния благотворителен концерт под наслов „Да върнем надеждата на Ирина”. „Билети ще се продават и утре от 9.00 часа до 18.00 часа, когато ще започне концертът”, информираха приятелки на Ирина, които са поели почти цялата организация за събитието.

Участие в концерта в помощ на Ирина, който ще се състои в салона на беленското читалище, ще вземат духовият оркестър и танцовият състав към Военно формирование 28880-Белене, ФА „Димум” и Група за автентичен фолклор към НЧ „Христо Ботев-1892”-Белене, І италийски легион - Свищов, рок група „AMBIV” от град Плевен, момичето от Свищов и финалистка в кастинга за сценична партньорка на г-н Андреев в „Шоуто на Слави” Симона Иванова, както и Ива Цветанова от Плевен, позната на публиката отново от „Шоуто на Слави” в избора за сценична партньорка на г-н Андреев.

Ирина Бучева е от Белене. На 28 години е. Тя е изцяло парализирана от пролетта на 2013 г. До момента е посетила няколко клиники в София и Плевен. Лекарите в България не й поставят диагноза и поради тази причина не могат да назначат адекватно лечение. Вече две години тази майка е на легло, не може да се грижи за детето си, не може да го прегърне, да излезе на разходка с него, нито да присъства на негово тържество в детската градина.

С писмо, „Неуровита” - клиника в Русия, е дала надежда за поставяне на диагноза и започване на адекватно лечение със стволови клетки. Сумата за първия етап от лечението на Ирина, което е за 21 дни и включва редица изследвания, за да се провери допустимостта й за клетъчна терапия, които ако са положителни, следват една или две стволови клетки трансфузия, е 21 000 евро. За събиране на средства, които да подпомогнат семейството на Ирина, нейни приятелки са открили дарителска сметка, поставили са кутии за дарение в общината. 

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА BGN

IBAN: BG48 FINV 9150 1316 5144 96

Първа инвестиционна банка

BIC: FINV BGSF

ИРИНА БОРИСЛАВОВА БУЧЕВА

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама