Манолова: Хората очакват омбудсманът да отиде при тях, а не те да тропат на вратата му

14:31, 22 юли 15 / Политика 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бих променила начина, по който омбудсманът реагира на жалбите на гражданите. От него се очаква да отиде при тях, а не те да тропат на вратата му. Така Мая Манолова степенува приоритетите си като кандидат за омбудсман.

По време на публичен дебат в БТА тя каза още, че като последна инстанция, омбудсманът трябва да бъде народен защитник – позиция, която следвала и в политическата си кариера.

„Бях го правила и преди това като адвокат и смятах, че нивото на националната политика дава повече възможности да се защитават повече хора. Правих го през годините в парламента, независимо дали сме били на власт или в опозиция”, добави Манолова.

Тя припомни, че през тези години е защитавала  важни граждански каузи - срещу монополите, ЕРП-та, срещу частните съдебни изпълнители и за спазване на социалните права на хората.

„Днес в България крещящите примери на социално страдание са безбройни- бедността, социалното изключване, проблемите в гетата, проблемите в здравеопазването. Това са огромни проблеми, които имат нужда от своето решение”, обясни Мая Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама