Над 11 000 ПИК-а са издали плевенските данъчни

14:52, 22 юли 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В офис на НАП Плевен са издадени общо над 11 800 персонални идентификационни кода /ПИК/на граждани, от тях 1 215 са се възползвали от възможността през изминалата данъчна кампания да подадат декларация за доходите получени през 2014 година. Това съобщиха днес от плевенския офис на приходната агенция.

ПИК вече може да бъде получен от всеки от офисите на НАП в страната срещу лична карта. Досега кодът се получаваше задължително от офиса по постоянен адрес на гражданите и по регистрация на фирмите.

Издаването на ПИК е безплатно, отнема няколко минути, а с кода физическите лица могат да подават данъчни и осигурителни декларации, да следят данъчната си сметка за задължения и плащания, да проверяват осигурителния си доход и да ползват редица други електронни услуги.

С предимствата и възможностите на ПИК може да се запознаете в брошурата издадена от НАП „Вземи своя персонален код“. Допълнителна информация за услугите с ПИК може да бъде получена от сайта на НАП www.nap.bg, на информационния телефон 070018700 или телефон 064/ 898 336 в офиса на НАП в Плевен на адрес ул.”Дойран” № 43, етаж 4 в салона за „Услуги за клиенти“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама