От защитно облекло се нуждаят наети по проект в област Добрич безработни

15:00, 22 юли 15 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Необходимост от материали и защитно облекло са поставили като проблем кметовете и кметските наместници в селищата, където се реализира проект „Подкрепа за заетост“ в област Добрич. Основните задължения на назначените от 1 юли лица включват почистване на дерета, канали и канавки в засегнати от природни бедствия райони.

Проверяващият екип от областна администрация вече е обходил всички населени места на територията на областта и е инспектирал изпълнението на дейностите по проекта. На кметовете и кметските наместници са предоставени отчетните форми, удостоверяващи присъствието на наетите лица. Експертите са изискали информация за срещани трудности и са били запознати с необходимостта от материали и защитно облекло – ботуши и ръкавици. Проверяващите са отправили препоръки работното време да се съобрази с високите юлски температури. 

Областният управител д-р Маргарита Новоселска в качеството си на работодател по проект „Подкрепа за заетост" подписа договорите на 80 безработни лица, регистрирани в бюрата по труда на територията на областта. Проектът стартира на 1 юли. В общините Генерал Тошево и Тервел наети са по 15 лица,  в Добричка община - 12, Крушари - 13, Добрич - 10 и по 5-има от общините Каварна, Шабла и Балчик.

Проверките ще продължат през целия четиримесечен период на изпълнението на проекта, информират от областната администрация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама