Центърът е най-търсеното и най-скъпо място за жилище в София

15:10, 22 юли 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Центърът на София е най-търсеното и най-скъпо място за закупуване на жилище в столицата. Това сочат данните за второто тримесечие на 2015 г. на фирмата за недвижими имоти „Адрес“.

Най-предпочитаното място за закупуване на жилище след центъра е кв. „Младост“. Следват „Люлин“, „Манастирски ливади“ и „Овча купел“.

Центърът остава и най-скъпото място за имоти на средни продажни цени. Квадратен метър там струва 1065 евро. „Изток“, „Лозенец“ и „Бояна“ следват с цени от 1020, 980 и 835 евро.

Според анализаторите бързото изчерпване на добри имоти на изгодни цени, случило се в последните 6-9 месеца, е сред основните причини за объркване от страна на купувачите. Днес, лишени от този богат избор, част от клиентите прибягват до покупка на имот, който е от сравнително дълго време на пазара.

„Днес активно се реализират имоти, излезли на пазара преди 5-10 месеца, което е сравнително дълъг за този сегмент период. През април и май преобладаващ е делът на продажбите, реализирани за 2 до 5 месеца - 41%, следван от дела на имотите, които са на пазара от 6 месеца до 1 година – близо 25% от всички“, коментира Калоян Богданов, маркетинг мениджър на компанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама