Шефът на фонд "Научни изследвания" е арестуван за убийство (обновена)

15:47, 22 юли 15 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шефът на фонд "Научни изследвания" Николай Христов е арестуван за убийство. Информацията бе официално потвърдена от Софийски градски съд. 

Инцидентът е станал на 14 юли на столичната ул. "Цанко Церковски". Открит е смъртоносно прострелян с пистолет 55-годишен мъж, но име не се съобщава.

Сигналът е бил получен към 18.40. Христов е бил задържан на място, повдигнато му е обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство. Наказанието е лишаване от свобода за срок от 10 до 20 г. 

Първоначално на Христов е била наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа, която е била изменена на 17 юли с определение на Софийски градски съд на постоянна. 

На сайта на МВР днес е публикувано лаконично съобщение с инициалите на Н.Х. От там не потвърдиха официално, че става дума за Христов и не отговориха на въпрос защо чак сега пускат съобщението, в което се посочва и решението на съда. 

Христов е роден на 4 февруари 1958 г. във Враца. Той е бивш депутат от СДС, РДП и ДП в 36-то, 37-мо и 38-мо НС. Зам.-председател на Демократическата партия.

Инцидентът е станал дни, след като одит в научния фонд показа сериозни нарушения. Проверката установи неправомерно и нецелесъобразно харлчене на държавни средстава, нарушения при обществените поръчки. Сключвани са и гражданки договори с лица, които да изпълняват работата на хора на щат във фонда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама