От ТЕЦ-Плевен излизат на мълчалив протест

15:48, 22 юли 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едночасов мълчалив протест ще проведат утре енергетиците от “Топлофикация – Плевен” – ЕАД. Това се посочва в декларация, изпратена до медиите в Плевен.

Ще припомним, че вчера енергетиците се обявиха против приетите на първо гласуване и предложени и одобрени от Комисията по енергетика към Народното събрание за второ гласуване промени в Закона за енергетиката в частта му за създаване на фонд "Сигурност на електроенергийната система". Чрез фонда ще се компенсира недостига на средства за покриване на разходите на Обществения доставчик – НЕК - ЕАД чрез вноски, които да бъдат в размер на 5 % от месечните приходи от продадена електрическа енергия на всички производители на електрическа енергия.

"Лишаването от още 5 % от приходите от продажба на електроенергия, изискването за срочно плащане до 15 число на месеца, възможността за събирането на вноските по реда на данъчно-процесуалния кодекс както и непризнаването на вноските като разходи при ценовото регулиране води до финансов колапс на дружеството и невъзможност за изпълнение на дейността ни", обясняват плевенските енергетици.

От ТЕЦ-Плевен са категорични, че остават в готовност за ефективни стачни действия.

Мълчаливият протест ще се проведе утре от 13 до 14 часа пред дружеството в Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама