Оборудваха баскетболната зала на стадион "Ивайло" с мултифункционално електронно табло

15:58, 22 юли 15 / Спорт 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С  ново мулифункционално електронно табло с инфрачервено дистанционно управление бе оборудвана баскетболната зала на стадион „Ивайло”, съобщи директорът на ОП „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов.

Досегашното табло бе на повече от 35- 40 години, морално и материално остаряло, не отговарящо на новите изисквания на правилника на Международната федерация по баскетбол ФИБА. От години няма производство на резервни части за остарялото съоръжение и поддръжката му бе много трудна.

При нужда новото табло може да се използва още за срещи по волейбол, футбол, хандбал и други спортове, видимостта на знаците е 90 метра. Таблото отчита до 199 точки, хронометърът отброява до 99, 59 минути, снабдено е и с акустичен сигнал.

Към него са закупени  модерни уреди за измерване на 24- те секунди, с възможност за прехвърляне на оставащото време след стрелба, каквото изискване бе въведено от Международната баскетболна федерация миналата година. Инвестицията е на Община В. Търново и с нея завърши ремонтът на залата.

Баскетболната е третата напълно завършена зала, след тези за художествена гимнастика и борба. И трите зали са изцяло пребоядисани, подменени са дограмата и осветлението, топлоизолирани са и газифицирани, по проект защитен пред Министерството на младежта и спорта.

Подът на баскетболната зала бе изцяло изциклен и преначертан, като новото лаковото покрие е същото, като това в Двореца на културата и спорта във Варна, където се играят срещи от елитната баскетболна група за мъже. Близо 100 деца тренират ежедневно баскетбол и от есента залата ще може да домакинства на състезания от националния календар, отговаряща напълно на условията.

В момента по проекта започна ремонтът на залата по спортна гимнастика, продължава и този на закритата лекоатлетическа писта. Пред финализиране е ремонтът на четирите съблекални, в които топлата вода вече ще се осигурява от два половинтонни газови бойлера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама