25 млн. лв. печели Пловдив от Световното по гребане

16:01, 22 юли 15 / Спорт 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 25 млн. лева са очакваните брутни приходи за бизнеса в Пловдив от провеждащото се в града Световно първенство по гребане до 23 години. Това съобщи председателят на организационния комитет Иван Попов, позовавайки се на експерти от туристическия и транспортния бранш.

"Организационният комитет дори срещна проблеми с настаняването на гостите на състезанието в пловдивските хотели, което е показателно за дивидентите, които световното първенство по гребане носи на града. По-скъпите хотели са приели гости от 51 държави. По данни на хотелиерите става дума за минимум 5-7 нощувки на всеки. При някои отбори като Нова Зеландия, Япония, Австралия, Канада, САЩ нощувките ще бъдат повече, защото те пристигнаха седмица преди старта на състезанията. Местата на централната трибуна на гребния канал са изкупени предварително от гостите на първенството. Това са близо 800 места, които са предплатени за всички 4 дни", заяви Попов.

Над 3000 чужденци са в Пловдив за първенството. Сред тях, освен участниците и техните екипи, са много родители на състезателите и фенове на гребането.

Шампионатът стартира миналата вечер с ефектно откриване в Античния театър.

Около 1000 млади гребци ще участват в надпреварата. България е представена от 28 състезатели, разпределени в 9 лодки. Входът за всички български зрители е безплатен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама