Синдикалисти от ВМЗ – Сопот, излизат на протест

16:44, 22 юли 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на КТ "Подкрепа" във ВМЗ - Сопот, ще протестират с искане за отстраняване от длъжност на Илиян Насков - член на Съвета на директорите в предприятието, заяви председателят на синдиката в оръжейницата Димитър Атанасов.

Протестът ще се проведе на 27 юли, понеделник, от 10,00 часа пред сградата на Министерството на икономиката, съобщава Радио "Фокус".

По думите на Атанасов синдикатите във ВМЗ не са доволни от провелата се среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски.

"Трябва да знаете, че сме жестоко обидени. Как може министърът да говори пред медиите, че ще докара европейски субсидии, като предприятието има задължения? Във комплекса никога не може да пристигне един лев от това нещо", каза Атанасов и добави, че министър Лукарски се е изказал много неподготвено. Синдикалистът коментира и новината за увеличение на възнагражденията на работниците във ВМЗ с думите: "От кога се говори за увеличение на заплатите? Стига вече. После идват други хора и казват, че министърът нямал точно това предвид. Само на работниците в Иганово щели да увеличават заплатите". Атанасов коментира, че КТ "Подкрепа" няма да позволи някой да се гаври с ВМЗ.

По думите му синдикатът ще настоява за смяната на Илиян Насков, защото той няма място в предприятието, а трябва да бъде назначен човек, който действително знае и може да работи във ВМЗ.

Синдикалистът бе категоричен, че ВМЗ трябва да заработи и договорите да започнат да се изпълняват, защото към момента нищо не се случва. В противен случай хората ще напуснат и ще останат без работа, коментира Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама