Задържаха двама за финансови престъпления при спецакция на ДАНС и Окръжна прокуратура - В. Търново

16:45, 22 юли 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На територията на Велико Търново, Русе и Стара Загора служители на ДАНС, съвместно с органи на МВР, под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Велико Търново, проведоха специализирана операция за противодействие на престъпления против паричната и кредитната система на България и престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната системи, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Действията са предприети във връзка с досъдебно производство. Извършени са претърсвания на адреси, автомобили и помещения, като са иззети множество вещи и предмети (компютърни конфигурации, неистински електронни платежни инструменти „бели пластики” и др.), както и документи, относими към работата по досъдебното производство.

На един от претърсените адреси са открити 12 броя ловни патрони и 45 грама барут, във връзка с което е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Задържани са две лица по Закона за МВР, като на същите не са взети мерки за неотклоние. В хода на работата е установено трето лице с постановена мярка “принудително довеждане”, във връзка с водено досъдебно производство в ОД на МВР - Русе. Същото е предадено на служители от Окръжна служба “Изпълнение на наказанията” - Велико Търново за предаване на разследващите органи в ОД МВР - Русе.

С предприетите действия е пресечена схема за ощетяване на държавния бюджет. Продължават процесуално-следствените действия, в т. ч. за установяване на конкретния размер на щетите от престъпната дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама