Цаца с бира на варненския плаж излизат колкото един чадър

17:03, 22 юли 15 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 2,50 лева средно върви бутилка бира на капанчетата по варненските плажове, показа репортерска проверка на Topnovini.bg. Горе-долу толкова е цената и на традиционно вървящите с най-масовата алкохолна напитка картофи и цаца. Така излиза, че порция пържена трицона и бира на градския плаж струват колкото дневната такса за един чадър.

Желаещи да съчетаят къпането в морето и правенето на тен с неангажиращата атмосфера на капанчетата съвсем не липсват, като не са малко плажуващите, които редуват едното с другото.

Цената на следобедното кафе също не е много по-различна от тази в други райони на града. Тя варира от 0,60 лева до 2 лева, в зависимост от категорията на заведението. Същото важи и за минералната вода и останалите безалкохолни напитки.

В унисон с народните цени е и атмосферата на плажа, която е изпълнена от рев на мотори, автомобилни клаксони, мръсна газ и спирачки. Хлапашките изпълнения и разхождащите се без намордник и плуващи в морската вода домашни любимци също са често срещана гледка, която изнервя по-зрелите летовници.

Трудно се излиза на глава с разюзданите тийнейджъри, които освен че вдигат врява на плажа, влизат в пререкания със спасители и плажуващи, и оставят боклуци след себе си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама