Лекарите в Сливен подкрепиха осъден неврохирург

17:11, 22 юли 15 25 2375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалната колегия на Български лекарски съюз в Сливен излезе с официално становище по повод осъдителната присъда на д-р Йордан Йорданов, неврохирург в МБАЛ „ Д-р Иван Селимински“.

В становището се казва: „УС на РК на БЛС – Сливен с тревога и загриженост прие новината за осъдителната присъда, постановена от първоинстационния съд по наказателно дело срещу д-р Йордан Йорданов – лекар. Познаваме д-р Йорданов като човек с морал и доказан професионализъм, който добросъвестно и отговорно изпълнява служебните си задължения и се придържа към общоприетите норми и правила за поведение в медицината. Не допускаме, че с действие или бездействие той би могъл да причини смъртта на който и да е пациент.

Напоследък широка популярност придоби понятието „лекарска грешка”. Медицинската дейност, както всяка човешка дейност не е застрахована от грешки. Но за да се предположи лекарска грешка трябва да е налице неправилно или неправомерно поведение на медицинския специалист.

Живеем в правова държава. Вярваме в законите на страната и в институциите, които я представляват. В компетенцията на правораздавателния орган е да вменява или отрича лекарската грешка.Не е приключило наказателното производство срещу нашия колега – д-р Йорданов и искрено се надяваме за обективно и безпристрастно отношение на органите на съдебната власт за гарантиране на справедлив съдебен процес.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама