Откриха тялото на изчезналото в р. Дунав момче

17:12, 22 юли 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тялото на 13-годишното момче, което изчезна вчера във водите на р. Дунав, бе открито днес, предаде репортер на Topnovini.bg.

Специализирана водолазна група пристигна около 16:00 днес и веднага започна претърсване на водите около брега, където момчето е видяно за последно. Малко след 17:00 тялото му е било открито и извадено на брега. 

Сега предстои от Гранична полиция да започне разследване, как се е случил тежкият инцидент. Трупът на детето пък е открит в близост до мястото, където то е изчезнало на километър 495 на р. Дунав, каза директорът на РСПБЗН комисар Димитър Павлов.

Къпането в Дунав в района на Русе е забранено, изтъкна още той. Като причини за това решение посочи, че мястото на инцидента (т. нар. Конски плаж) не може да се нарече плаж, поради което е и неохраняемо. Положението се влошава от ниските нива на реката, което прави брега изключително опасен. Водата пък е с променлива посока, с водовъртежи, а брегът е хлъзгав и с много камъни.

Водолазната група, открила тялото, е от сектор Специализирани оперативни дейности на Регоналната дирекция на във Велико Търново. Тя се е отзовала много бързо на сигнала на колегите си от Русе, които пък й оказаха пълно съдействие, каза още комисар Павлов. 

Междувременно, докато течеше операцията по търсенето и изваждането на тялото на момчето, в непосредствена близост до мястото русенци продължиха спокойно да плажуват и да се къпят в реката. Едва след намесата на полицейски служители те се разотиваха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама