Подобряването на сътрудничеството с Украйна ще обсъждат в Русе

17:36, 22 юли 15 / Политика 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подобряването на сътрудничеството с Украйна ще обсъждат днес в Русе посланникът на източноевропейската държава Микола Балтаджи и почетните й консули в дунавския град Пламен Бобоков, в Бургас Димитър Караненов и в Пловдив Димитър Георгиев. Това стана ясно по време на нарочна пресконференция.

Такива срещи се провеждат редовно, съобщи украинският посланник, като днешното е по покана на Пламен Бобоков, уточни той.

Освен това днешният ден е посветен на украинската култура и присъстваие, каза още Микола Балтаджи като посочи откриването на изложбата на традиционни украински кърпи. Тя е подредена във фойето на Доходното здание и ще остане на вниманието на русенската публика една седмица.

За укрепване на връзките между българските и украинските предприемачи предстои в Русенска област да се проведе специален бизнес-форум, чиято дата обаче още не е определена.

Пламен Бобоков призова българския бизнес да пътува до Украйна и да осъществи контакти на място, тъй като има създадени големи ниши, основно от спирането на работата на руски компании. Той съобщи, че в районите, в които не се водят бойни действия, аминистрацията работи и бизнесмените няма да имат проблеми.

За заемане място на украинския пазар усилено работи Полша, съобщи още Бобоков. Според него, собствениците на шивашки фирми могат да намерят алтернативи там. Този тип производство е с ниска принадена стойност и себестойността и разходите за труд са определящи, каза още Пламен Бобоков. Той съобщи, че в миналото русенски шивашки компании са били канени да работят в Украйна, но тогава ситуацията не им е харесала. „Сега средата там е много по-различна“, допълни той.

По-рано днес посланникът на Украйна Микола Балтаджи проведе срещи с кмета община Русе Пламен Стоилов и с областния управител Стефко Бурджиев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама