Образователното министерство ще назначи нов шеф на фонд "Научни изследвания"

18:15, 22 юли 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на образованието (МОН) ще назначи нов шеф на фонд „Научни изследвания“, след като настоящият – Николай Христов бе арестуван за убийство. 

„Предвид възникналата фактическа обстановка (задържането на лицето под стража и обективната невъзможност да изпълнява задълженията си като Управител на Фонд „Научни изследвания“), МОН ще предприеме нормативно установените процедурни действия за назначаване на нов управител на Фонд „Научни изследвания““, посочва министерството в съобщение до медиите. 

„След съгласуване на кандидатурата с Изпълнителния съвет на Фонда, министърът на образованието и науката ще определи и сключи договор за управление с новоизбрания управител. МОН е длъжно да поясни, че от информацията, с която разполага до този момент, повдигнатото обвинение срещу Николай Христов не е свързано с дейността и функционирането на Фонд „Научни изследвания“.“

Припомняме, че по-рано днес Софийският градски съд потвърди, че Христов е бил арестуван за убийството на 55-годишен мъж в София миналата седмица. Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство и му е наложена постоянна мярка задържане под стража. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама