Анджела Джинович от Сърбия стана Кралица на Панаира на киселото мляко в Разград

23:20, 22 юли 15 / Любопитно 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15-годишната Анджела Джинович от Сърбия стана Кралица на Панаира на киселото мляко в Разград. Лентата и короната на победителката връчи кметът на общината Денчо Бояджиев. Анджела сподели, че танцува от девет години във Фолклорния ансамбъл към Дома на културата в град Шабац. „Мечтата ми е да стана стоматолог”, призна красавицата.

За подгласнички на кралицата бяха избрани 24-годишната Джерен Седа от Одунпазаръ, Турция и 18-годишната Светлана Василева от Средношколската танцова формация „Лудогорска младост“ към Капанския ансамбъл.

Джерен е завършила Консерватория и е преподавател по танци, а Светлана е ученичка в ПМГ „Акад. Никола Обрешков”.

В конкурса, който премина под шеговитото мото „Традициите не са това, което бяха” участваха девет претендентки за титлата от четири държави – по две момичета от Сърбия, Турция и Унгария и три от България.

В първия тур момичетата трябваше да представят собствените си групи по хумористичен начин пред публиката, след това дефилираха, като показаха своите национални костюми, представиха танц на своята нация, а последният тур беше изпълнение на българска ръченица.

Качествата на красавиците оценява жури, чийто председател бе хореографа Румян Занев, зам.-председател Николай Пчелкин – депутат в Орловския градски съвет на народните депутати и членове художникът Теодор Даскалов, журналистът Любомир Илиев и архитектът Илия Солаков.

Кралицата на панаира и подгласничките й, качени в специален файтон, поведоха дефилето на художествените колективи по ул. „Кирил и Методий” до площад „Възраждане”.

След пъстрото дефиле последва ритуалът „Добре дошли, приятели!”. Поздрав към участниците и гостите на панаира отправи домакинът на събитието – кметът Денчо Бояджиев, който пожела на всички ведро и добро настроение, да се любуват и наслаждават на хубавите танци.

В първата фестивална нощ богатството на своя фолклор пред многобройната публика разкриха певци, танцьори и музиканти от шест държави. Първи по традиция на сцената се качиха танцьорите от Капанския ансамбъл. С бурни аплодисменти бяха посрещнати и изпълненията на художествените колективи от САЩ, Бразилия, Унгария, Турция и Сърбия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама