Бургаска фирма стана концесионер на находище в Равадиново за 25 години

07:42, 23 юли 15 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаското дружество „Европроект“ ЕООД получава концесия за добив на строителни материали - трахити, годни за производство на фракции за пътни основи и асфалтови смеси, от находище „Брешнела“, разположено в землището на созополското село Равадиново. Това е решил на вчерашното си заседание Министерският съвет, съобщиха от правителствената пресслужба. Концесията се предоставя за срок от 25 години.

Предвижда се размерът на инвестициите за срока на концесията да надхвърли 300 000 лв., а за мероприятия по опазване на околната среда се планират малко над 70 000 лв.

Фирмата „Европроект“ е създадена през 2008 г. Неин управител е инж. Валери Стоянов, показва справка на Topnovini.bg в Търговския регистър. Посоченият й предмет на дейност е доста разнообразен – от покупка и производство на стоки за продажба през международен туризъм, хотелиерство и ресторантьорство до проучване, добив и продажба на инертни материали. Едноличен собственик на капитала е „Торкрет“ ЕООД, също собственост на Валери Стоянов.

Министерският съвет определи още два концесионера. Канадската компания „Дънди прешъс металс Крумовград“ ЕАД е определена да извърши проучване за метални полезни изкопаеми в площ „Трите баби“, разположена в землищата на 10 села в област Благоевград, за срок от 3 години. Фирмата вече добива злато в Челопеч и предстои да започне добив и в находището „Ада тепе“ край Крумовград.

„Родопастрой“ ООД от Момчилград пък ще проучва подземни богатства в площ „Тетрата-2″, разположена в землището на кърджалийското село Летовник. Разрешението за търсене и проучване се предоставя за срок от 1 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама