Цветанов намекна, че Реформаторите блокират съдебната реформа

08:33, 23 юли 15 / Политика 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До гласуване на "План Б" на съдебната реформа, за който има съмнения, че са написани от ДПС, няма да се стигне, предрече председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на "Нова". "Ако решението на Реформаторския блок да не подкрепи втория вариант на промените в Конституцията е окончателно, то той няма да се гласува утре", каза вторият в ГЕРБ.

В 8.30 часа днес започва нов извънреден председателски съвет, на който ще се решат предстоящите действия в Народното събрание. Така, ако Реформаторите не отстъпят, в петък ще се гласува първият вариант. Цветанов отклони въпроса за това кой е написал втория вариант на промените, като заяви, че не ДПС били авторите, а поправките са били плод на "консенсус".

Той призна, че вариантът, предложен от Блока, е бил доста по-радикален. Цветанов избегна и отговор на въпроса, след като миналата година той заяви, че депутатът от Делян Пеевски контролира прокуратурата чрез главния прокурор Сотир Цацаров и членове на ВСС, дали ДПС ще позволи приемането на поправки, които да намалят или да прекъснат това влияние.

Вторият в ГЕРБ заяви, че към момента темата за предсрочни парламентарни избори не са на дневен ред. "Няма и как технологично да се стигне до вот 2 в 1 заедно с местните избори", каза Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама