Копривщица посреща 355 участници от В. Търново за XI Национален събор на българското народно творчество

08:46, 23 юли 15 / Култура 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
355 участници от област Велико Търново ще се изявят в 11-тия Национален събор на българското народно творчество в Коппивщица, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Подборът е направен след проведено заседание на експертна комисия за подбор на  изпълнителите.

Те ще представят област Велико Търново на ХІ Национален събор на българското народно творчество – Копривщица от 7-ми до 9-ти август 2015 г.

Изпълнителските групи и състави са 23, а индивидуалните изпълнители са 4. Обща продължителност на представянето на област Велико Търново е 240 мин.

Председател на комисията по подбор на  участниците бе зам. областният управител доц. д-р Любомира Попова. В комисията участваха и д-р  Миглена  Георгиева  Петкова – етнограф от Регионаленя исторически музей, Велико Търново,  Мирослава Стефанова Стоянова - експерт от  РЕКИЦ „Читалища“, Велико  Търново и Мариета Стефанова Гъркова, главен експерт в Областна администрация  Велико Търново.

Подадените заявки за участие на танцови и певчески групи за изворен фолклор и индивидуални изпълнители, бяха направени след номинации на общински събори на народното творчество, проведени на по-ранен етап.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама