Спукан кран на главен водопровод е причина за безводието в Сливен

09:15, 23 юли 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спукан кран на магистрален главен водопровод, извън рамките на водния цикъл, е причина част от Сливен да остане без вода през последните два дни, съобщи строителният надзор на Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен инж.Красимир Лозанчев. Аварията е станала в кв. „Клуцохор”, в близост до сградата на „Водоснабдяване и канализация” Сливен и в момента екипи на фирмата изпълнител на водния цикъл и на водното дружество отстраняват аварията.

„За съжаление за отстраняването на аварията трябваше да се спре целия магистрален водопровод, защото Сливен няма затворен кръг на водоснабдяване и то се извършва едностранно”, каза инж. Лозанчев като допълни, че екипите на „Водоснабдяване и канализация” Сливен са направили всичко възможно водоподаването да се възстанови, но за съжаление една от заварките  е дефектира и се е наложило повторно спиране на водата.

Инж. Лозанчев информира още, че до завършването на проекта водата в града ще бъде прекъсвана още най-малко два пъти и подчерта, че подмяната на главен водопровод е изключително сложна инженерна работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама