Данъчните в Шумен наложиха санкции за 24 хил. лв. за шестмесечието

09:46, 23 юли 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имуществени санкции за 24 250 лв. са наложени за първите шест месеца на годината, а за 7 търговски обекта са издадени разпореждания за запечатване, отчитат инспекторите от шуменския офис на ТД на НАП – Варна.

За периода са извършени 396 проверки, от които 355 тематични и 41 текущи. 274 от тематичните проверки са в обекти на селектирани задължени лица в района на Шумен. Извършени са и 59 инвентаризации на търговски обекти. 17 от проверките са на неизрядни задължени лица.  

Съвместно с други контролни органи, между които МВР, ДАИ, Инспекцията по труда, Национална служба по зърното и фуражите и др. са направени 25 проверки.

През първите шест месеца на 2015г. данъчните инспектори  в офис Шумен са съставили  154 акта за установяване на административни нарушения, в т.ч. 49 броя за неиздаване на касови бележки и  за неспазване на други изисквания на Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти.

105 броя са съставените актове за неспазване на осигурителното законодателство. Софтуерът за дистанционна връзка на всички касови апарати със сървърите на НАП следи издаването на над 400 милиона касови бележки всеки месец.

Системата позволява автоматично селектиране на обекти, в които оборотът значително се разминава със средния за бранша в съответния регион.  Проверките в обектите на задължените лица се извършват целогодишно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама