Приключи дезинфекцията на заразените с антракс търговски обекти във Варна

09:58, 23 юли 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи дезинфекцията на търговските обекти във Варна, в които се е предлагало заразено с антраксни спори месо, съобщи за Topnovini.bg областният управител Стоян Пасев. По думите му до обяд се очаква да приключи и обработването на обектите в Кранево и Бяла.

Късно снощи, след свиканото от губернатора заседание на кризисния щаб  стана ясно, че ресторанти в курорта "Златни пясъци", местността "Кабакум", село Кранево и крайбрежната алея във Варна са сред търговските обекти, в които се е предлагало заразено с антраксни спори месо.

Още през нощта властите организираха незабавна дезинфекция на всички магазини и ресторанти в областите Варна и Добрич, които са зареждали заразено месо и месни продукти от транжорна "Дари" в кв. Аспарухово. За целта са мобилизирани 65 фирми, а обектите ще останат затворени, докато не бъдат обеззаразени.

До този момент няма данни за хора, които да са потърсили медицинска помощ със съмнения за антракс. Здравните специалисти съветват всички потребители, които изпитват някакво неразположение или притеснения, че са се заразили, да се обръщат към личните си лекари.  

Инкубационният период на антракса е от 2 до 12 дни, но при консумиране на заразено месо е обикновено до 2 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама