Центърът за подготовка на специалисти - Сливен е с нов командир

10:43, 23 юли 15 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полковник Любомир Вачев е новият командир на Център за подготовка на специалисти - Сливен от днес.

На 21 юли в Центъра за подготовка на специалисти - Сливен  в присъствието на началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Атанасов и комисия от СВ се състоя официална церемония по сдаване и приемане на длъжността командир на военното формирование.

След посрещане на бойното знаме, приемане на строя и изчитане на заповеди, досегашният командир полковник Христо Стаматов тържествено се прости с него, след което то бе връчено от бригаден генерал Пламен Атанасов на новия командир полковник Любомир Вачев.

С благодарности, награди и отличия, за своята всеотдайна, коректна и дългогодишна служба полковник Стаматов бе поздравен от началника на щаба на СВ, а полковник Вачев прие пожелания за успехи в командирското поприще и надграждане на постигнатото до момента.

 Полковник Любомир Вачев е роден на 22.09.1968г. в град Велико Търново. Завършил е ВНВУ „Васил Левски” през 1990г., Военна академия на СВ на Република Турция през 2003г., Военен колеж на Сухопътни войски на САЩ, Карлайл, Пенсилвания през 2015г. С езикова подготовка: английски и турски. Служебният му път е свързан с военни формирования в Звездец, Казанлък и Сливен. Има участие в две мисии – 8 месеца в Афганистан през 2010г. и 6 месеца в Косово, КФОР, през 2012г. Предходната му длъжност е била началник- щаб на ЦПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама