Разкриха цех за производство на фалшив алкохол в Слънчев бряг (снимки)

10:49, 23 юли 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цяло предприятие за фалшиф алкохол е разкрито в Слънчев бряг, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера служители от Районно управление - Несебър извършили проверка в апарт-комплекс „Синя ривиера”, разположен в западната част на курортния комплекс, и прилежащи към него приземен гараж и офисни помещения.

В подземния гараж е открит нелегален цех за производство и бутилиране на спиртни напитки, където в примитивни условия е осъществяван пълен производствен цикъл.

В две помещения (едното с обща площ от около 40 кв.м, а другото с приблизителна площ 20 кв.м) са намерени и иззети 299 пластмасови туби с вместимост пет литра, съдържащи бяла течност с мирис на алкохол, без акцизен бандерол; 230 5-литрови туби с тъмна течност (варираща от светложълтеникава до тъмно кафява) с мирис на алкохол, без акцизен бандерол; 15 пластмасови туби с вместимост десет литра с бяла течност с мирис на алкохол, също без акцизен бандерол; 120-литров бидон, пълен на 2/3 с бяла алкохолна течност пак без акцизен бандерол; 13 кашона с множество стъклени бутилки, пълни с течност и с етикети на различни марки алкохол върху тях.

Сред откритите вещи са и две хладилни чанти с множество шишенца с различен обем и съдържание, както и фунии, спиртомери и др.; кашон с бутилки с есенция, сертификат за качество и стокови разписки; чувал и кашон, пълни с празни туби и капачки за тях.

Общото количество на намерените и иззети спиртни напитки е 3000 литра, сред които фалшиви водка, мастика, коняк, бренди, уиски, мента и др.

За случая е уведомена Несебърската района прокуратура, като е образувано досъдебно производство.

Работата по цялостно документиране на случая, както и установяване самоличността на съпричастните към нелегалния цех за производство и бутилиране на спиртни напитки лица продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама