Солени глоби за заведенията, които вдигат шум вечер, общински полицаи ще правят проверки

11:49, 23 юли 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 5000 лв. ще е глобата за заведения, които вдигат шум след 22 ч. Това предвиждат изменения на наредбата за търговските обекти, които Столичният общински гласува на редовната си сесия, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов посочи, че новата наредба упълномощава общинските полицаи да следят за контрола. Досега само експерти от регионалните инспекции можеха да глобяват и да следят дали заведенията спазват работното си време. "Имаме оплакване от граждани особено в центъра на града, за това че не се спазва работното време до 22 часа.

За тази цел ще се използва ресурс на общинска полиция, защото нормалното работно време на проверяващите от инспектората не съвпада с работното време на заведенията", заяви Барбалов.

Той посочи, че в общината постоянно се получават сигнали за шумни заведения особено в централната градска част. Наредбата предвижда и въвеждане на строго регламентирано работно време на преместваемите търговски обекти.

"Даваме им и разрешителни за ползване за 6 месеца, а не за три, както беше досега, защото все пак работата е сезонна", каза още Барбалов. Промените в наредбата влизат в сила след две седмици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама