Ашим Асан си тръгна минути преди да каже как ще бори проблема с незаконните ромски къщи

11:50, 23 юли 15 / Политика 25 672 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на фондация "Прав път на българските граждани от турски произход" - Ашим Асан, си тръгна минути преди обявената пресконференция на фондацията, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg. Така пловдивската общественост не успя да разбере как от фондацията ще решат проблема с незаконното строителство в ромските махали.

Асан останал ядосан от факта, че пловдивските журналисти не са поподранили за срещата им с него. В същото време пълен набор от репортери изчакваше да удари точният час за пресконференцията пред самия офис на БТА в центъра на Пловдив.

Ашим Асан е добре познат в Града под тепетата.

На 11 септември 2011 г. той бе задържан заедно със сина си Фаик Ашим Хюсеинов и още петима за побой над районния мюфтия Осман Хилми и още няколко души, които отишли на молитва в Джумая джамия.

Прокуратурата им повдигна обвинения за хулиганство, причиняване на лека телесна повреда, както и възпрепятстване на религиозните свободи на гражданите.

През февруари 2013 година етническият лидер от Пловдив пък заплаши да се самозапали пред президентството заради твърденията на сина му, че е тормозен в затвора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама