Медицинският колеж в Шумен започва прием от тази година, изпитът е на 19 август

12:39, 23 юли 15 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 19 август ще се състои приемният изпит за новоразкрития в Шумен филиал на Варненския медицински университет, информират от учебното заведение.

За обучение през учебната 2015/2016 година ще бъдат приети 20 акушерки и 20 медицински сестри. 

Кандидатите за специалностите ще могат да подават документите си за кандидатстване онлайн от 30 юли до 15 август вкл. на адрес mu-varna.bg/BG/online-ksk-2015, а от 11 до 15 август – на място във Филиала в бившата Белодробна болница, където ще могат да закупят кандидатстудентския комплект документи.

Тестът по биология е на 19 август, като мястото за провеждане допълнително ще бъде обявено.

За всички кандидати, които имат нужда от допълнителна подготовка за предстоящия изпит, на 15 и 16 август от 8.30 часа в Шумен, Медицинският университет организира кандидатстудентски подготвителен курс по биология. На тел. 0882 450 008 всеки, който желае, ще може да се запише за курса.

Таксите ще бъдат съответно 80 лв. - за подготвителния курс, 60 лв. - за приемния изпит, и 5 лв. - за подаването на документи (ако е онлайн), като задължително условие е сумите да бъдат преведени от името на кандидат-студента и/или в платежното нареждане да фигурират трите му имена и ЕГН. Таксите могат да бъдат преведени и като общ превод.

Записването на новоприетите студенти ще става след 23 август в сградата на филиала - бившата Белодробна болница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама