СГС продължава да е без зам.-председатели

12:39, 23 юли 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очакваното избиране на зам.-председатели на Софийския градски съд не се състоя. На днешното заседание на Висшия съдебен съвет стана ясно, че изборът е блокиран заради акт на инспектората, липсата на който пречи на ВСС да приеме атестация на съдия Евелина Папазян, която председателят на СГС Калоян Топалов предлага за ръководител на наказателното отделение.

Причината за това е, че инспекторатът не е изпратил акта си от проверка, касаеща Папазян. Това пък не е сторено, защото не е влязъл в сила.

ВСС гласува, че ще оформи в специално решение искането си да получи извадките от акта на инспектората за съдия Папазян. Така кадровиците се надяват следващата седмица, която е последната, в която ще заседават преди ваканцията, да успеят да гласуват новите зам.-председатели на СГС.

Топалов е предложил за свой заместник и ръководител на гражданското отделение Десислава Попколева. А наказателният съдия Даниела Борисова за заместник, отговарящ за разрешенията за специалните разузнавателни средства. Освен това поста си на заместник запазва и съдия Димитрина Ангелова, която ще си поделя със съдия Борисова задачите, свързани със СРС. Ако те бъдат назначени, щатът за заместници ще е запълнен и бъдещият шеф на търговското отделение няма да има статут на зам.-председател, съобщава "Правен свят".

Въпросът кога ВСС ще гласува новите зам.-шефове на СГС беше поставен на днешното заседание от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Той посочи, че няма време до излизането на съвета във ваканция и градският съд не трябва да остава без ръководство цяло лято. Панов докладва, че действащите зам.-председатели или са подали оставка, или са посочили, че повече не желаят да се занимават с административна дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама