Силно пловдивско присъствие в първата българска 3D поп опера

13:09, 23 юли 15 / Култура 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко пловдивчани са в основата на първата българска поп опера "Рибарят и неговата душа" по Оскар Уайлд. Идеята за създаването на уникалния спектакъл е на пловдивчанката Ана Топалова - режисьор и автор на либретото. В ролята на Русалката пък се изявява певицата Веси Бонева, чийто творчески път започна от родния й Пловдив.

"Много се вълнувам, че нашият усилен едногодишен труд за създаването на поп операта ще бъде видян в моя роден град. Знам, че публиката в Пловдив е много специална, на високо ниво, интелигентна", сподели Ана Топалова на пресконференция в Дома на културата. По думите й спектакълът е една невероятна приказка - и като музика, и като картина.

Музиката, чийто автор е композиторът Минко Ламбов, ще бъде изпълнена от Софийската филхармония и бандата "Шака Зулу". В главните роли таланта си на актьори и певци изявяват Ненчо Балабанов - Рибарят, Амелия - Душата, Мариана Попова - Вещицата, Димо Алексиев - Оскар Уайлд. На сцената ще са и танцьорите от балет "Арабеск".

Приказната реалност ще бъде пресъздадена на сцената на Летния театър. За спектакъла в Пловдив е намален мащабът на екрана, защото сцената е доста по-малка от тази в НДК, но съставът от 100 души остава. За разлика от софийското представление обаче, в Пловдив няма да има антракт и времетраенето ще е 2 часа.

"Тази приказка проследява процеса докъде човек може да стигне заради любовта. И че всъщност любовта е онова, което ни издига над примитивизма", коментира актьорът Димо Алексиев, който влиза в ролята на разказвача. По думите му никак не е лесно да се пресъздаде гениална личност като Оскар Уайлд, и то при условие, че единствено за неговия герой няма песен в поп операта.

Пловдивчани ще видят "Рибарят и неговата душа" на 9 септември в Летния театър на Бунарджика. Билетите са по 10, 15, 20, 25 и 30 лева. Спектакълът е изключително скъп и труден за реализиране, но това е уникален български продукт с много голям смисъл и си заслужава да се види, споделиха още създателите и участниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама