Петър Диков: Няма нито една маса разрешена на тротоара на бул. „Витоша“

13:11, 23 юли 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Няма нито една маса разрешена в зоната на три метра от сградите на бул. „Витоша", каза главният архитект на София Петър Диков, предаде репортер на София Topnovini.bg. Коментарът му е по повод предстоящия протест довечера срещу завземането на пешеходната зона и пейките на нея от заведенията.

Диков подчерта, че е убеден, че повечето заведения са разширили територията, която им е дадена извън зоната. По думите му ако се установи, че ако масите и столовете на заведенията пречат да се ползват пейките и тротоара Столичният инспекторат ще налага глоби.

"И на мен самия ми направи много неприятно впечатление, че има две заведения, които разполагат маси пред фасадите на сградите, а е изрично указано, че между фасадите на сградите и масите на заведенията трябва да има поне 3 метра отстояние, за могат пешеходците спокойно да се придвижват. Има една пицария, за която няколко пъти се опитаха да прокарат схема, която да им даде възможност да си поставят масите на тротоара. Няколко пъти им се отказва и тези маси на схемите са задраскани. Има и още едно такова заведение в новата част на „Витошка“, даже вчера видях, че са махнали масите, ни са оставили някакви шкафове, които също пречат на пешеходците", възмущава се архитектът.

Той заяви, че вече е разпоредил да се направят проверки по установените схеми. По думите му ако има допуснато по схемата дадено тротоарно право, което да пречи на ползването на публичната собственост и пейките, глобите ще са големи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама