С изложба под открито небе закриват фото феста във Варна

14:14, 23 юли 15 / Култура 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С изложба под открито небе и връчване на награди на 25 юли от 20 часа ще бъде закрито 21-ото издание на Варна Фото Фест.  Тази година конкурсът се отличи с най-голям брой участници и получени фотографии от всички издания досега, както и с изключителен успех за българските фотографи, спечелили 4 златни, 6 сребърни, 2 бронзови медала и 10 почетни дипломи. Най-добре представилият се български участник е Светлана Бекярова, която спечели и специалната награда на Фотопавилион в размер на 400 лева.

След откриването на изложбата варненци ще могат да се насладят безплатно на лятно фотографско кино - един документален портрет за фотографа Себастиао Салгадо на режисьора Вим Вендерс. Живата легенда на фотографията от 20 век Себастиао Салгадо, чието творчество разкрива неотслабваща вяра в човешката цивилизация, е представен чрез дългогодишната му кариера като фотожурналист. Филмът е предоставен на Варна Фото Фест и се излъчва с любезното съдействие на София Филм Фест.

За 3 месеца фестивалът представи 25 български и чуждестранни авторски и сборни фотографски изложби на съвременни утвърдени творци, носители на международно признание, награди и популярност от престижни конкурси в целия свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама