На мълчалив протест срещу новата такса излязоха от ТЕЦ-Плевен

14:17, 23 юли 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мълчалив протест от 13 до 14 часа се проведе днес на входа на „Топлофикация - Плевен“ ЕАД. Енергетиците изразиха по този начин своето несъгласие с готвените промени в Закона за енергетиката в частта му за създаване на фонд "Сигурност на електроенергийната система". Този фонд трябва да компенсира недостига на средства за покриване на разходите на Обществения доставчик – НЕК - ЕАД чрез вноски, които да бъдат в размер на 5 % от месечните приходи от продадена електрическа енергия на всички производители на електрическа енергия.

„Тази такса е жив рекет, тъй като тя ще намали изключително много финансовите резултати на дружеството“, заяви изп.директор на дружеството инж. Иван Гетов.

„По наши сметки за миналия регулаторен период от 1 юли 2014 г. до 30 юни 2015 г. с производството, което сме направили и с цените, на които продаваме ел.енергията на ЧЕЗ и на НЕК, това е значителна сума от 2 млн. 650 хил. лв. Тази сума надхвърля средствата, които даваме за заплати, ремонт и за други дейности в полза на дружеството“, обясни още инж. Гетов.

От утре плевенските енергетици ще предприемат и действия за продължаване на протеста си, но вече ефективно – в центъра на града или чрез блокиране на околовръстния път на Плевен. Инициативен комитет, подкрепен от инж. Гетов, ще внесе уведомително писмо до кмета проф.д-р Димитър Стойков за продължаване на постоянни протестни действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама