Община Шумен събаря стара сграда заради новия спешен медицински център

14:27, 23 юли 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Събарят старата сградата на Детското ентероколитно отделение в двора на Многопрофилната болница в Шумен заради изграждането на новия Център за спешна медицинска помощ. Това обяви днес по време на заседание на здравната комисия ресорният зам.-кмет Седат Кадир.

Дейностите по разрушаването, на необитаемата от 20 години сграда, ще са за сметка на Община Шумен. Едновременно с това 1500 квадратни метра терен общинска собственост в двора на болницата ще се прехвърли на държавата, за да може Министерството на здравеопазването да построи новата сграда на Център за спешна медицинска помощ в Шумен. Строителството е на стойност до 700 хил. лв. като от министерството се ангажират само с изграждане на сградата, която ще е с лице към ул. “Петър Парчевич” и ще разполага с паркинг за линейки. Срокът за прехвърляне на терена е 30 юли.

Единодушно членовете на здравна комисия в Шумен одобриха предложението за прехвърляне собствеността на терена на държавата.

Парите за изглаждане на новия център в Шумен идват от Оперативна програма “Региони в растеж” и са в размер на 85 млн. евро, а принципал по нея е здравното министерство. Предвижда се по националния проект да се изградят нови центрове за спешна медицинска помощ в Каолиново, Нови пазар и Велики Преслав.

На заседанието на здравна комисия одобриха изграждането на три нови площадки за кучета в Шумен и закриването на други шест.

Предложението е новите да се обособят на ул. Ивайло”, пред входа на Градската градина  и около Парка “Кьошковете”. Шестте налични кучешки площадки ще се закрият, защото са опасни и нерентабилни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама