Плевенчани от ул. „Чаталджа“ на среща с кмета – искат повече зеленина и детска площадка

14:38, 23 юли 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът проф. д-р Димитър Стойков и общинският съветник Мартин Митев са се рсрещнали вчера с живущи на ул. „Чаталджа” по повод отправена от тях молба за обновяване на зеленото пространство на улицата. Това инфрмираха от пресцентъра на местната управа.

Желанието на събралите се граждани е да бъде сменена настилката, да се премахне постаментът на несъществуващия вече на мястото бюст паметник, да се поставят повече съоръжения за игра на децата, както и съдове за отпадъци.

Според хората не е ясен и статутът на пространството - детска площадка, парк или междублоково пространство е то.

От своя страна проф. Стойков е поел ангажимент първо да се информира за собствеността и категорията на  мястото, след което да бъдат търсени варианти за обновяването му по ОП „Региони в растеж”, в рамките на която на Община Плевен се предоставят над 47.5 милиона лева за инфраструктурни обекти.

С отговор ще бъда готов до началото на септември и веднага лично ще ви запозная, е уверил кметът.

Той е отговорил и на редица други въпроси на граждани, свързани с безопасността на близко кръстовище, улично осветление, саниране на жилища и не на последно място за нашествието на насекомите цикада, по повод което, обясни проф. Стойков, Община Плевен със свое писмо е алармирала  за спешни мерки Регионалната служба „Растителна защита”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама