Представиха Русенския университет в Разград

14:53, 23 юли 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща на тема „Русенският университет-гарант за просперитет” се проведе днес в Областната администрация в Разград. На събитието присъстваха областният управител Петър Василев, кметове, представители на общините и директори на учебни заведения от областта, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Ректорът на Русенския университет, проф.Христо Белоев представи пред участниците основни акценти от структурата, специалностите и възможностите, които университетът и филиалите му предлагат.

Обсъдени бяха също актуални проблеми във висшето образование и голямата значимост на настоящата кандидатстудентска кампания.

Проф. Белоев подчерта, че е необходимо всички ангажирани с образователния процес в отделните области, да създадат една трайна тенденция за стимулиране на младите хора, да останат да учат и да живеят по родните си места.

„Така и ние, хората, които спомагаме за образователния процес, ще бъдем един гарант за развитие и на икономиката в нашите райони”, посочи ректорът на Русенския университет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама