Осъдиха шофьор, помогнал на пешеходка, влязла под гумите на камиона му

15:02, 23 юли 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьор на камион беше освободен от наказателна отговорност, която е заменена с административна, след ПТП, което не е възникнало по негова вина. Инцидентът станал през февруари 2015 година. Човекът извършвал маневра по русенска улица, и се наложило да се движи назад.

По същото време по платното, точно зад тежкотоварния автомобил, вървяла жена. Тя видяла движението на камиона назад, но въпреки това не се качила на тротоара, нито се отместила. Шофьорът на камиона обаче бил възпрепятстван да я види и продължил да се движи, което довело до блъскането на пешеходката.

Тя паднала на земята и получила две тежки фрактури. Водачът веднага излязъл от камиона и й оказал помощ, а при престоя й в блоницата я посещавал и се интересувал от състоянието й.

Въпреки неправомерните действия на жената – движението по платното, продължило и след започването на задния ход на камиона, шофьорът му бил подведен под наказателна отговорност и признат за виновен. Поради чистото му съдебно минало, неволността на нанесените травми на жената и грижите му за нея след това, той бил осводобен от наказателна отговорност, която е заменена с административна и глобен с минималната в такива случаи сума. Тя обаче не е малка за човек, разчитащ на заплата – 1 000 лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама