Започва чистка на сергиите по тротоарите около пазар "Красно село"

15:18, 23 юли 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Павилионите и сергиите разположени около пазар "Красно село" ще бъдат преместени. Това предвижда нов проект за реконструкция на един от най-големите пазари в столицата, който днес беше приет на редовната сесия на Столичния общински съвет, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Ще ги преместим под навеса на пазара, за да може тротоарите около него да бъдат свободни за пешеходци, както и в близко бъдеще да бъдат обновени", обясни за София Topnovini.bg един от инициаторите на проекта и зам.-председател на СОС Николай Стойнев.

Реконструкцията предвижда подмяна на покривната конструкция, подмяна на електроинсталацията, както и монтиране ново LED осветление. "За цялата реконструкция е предвидена сума на стойност около 400 хил.лв. Това с точност ще стане ясно, когато вече бъде обявена официално обществената поръчка", посочи още Стойнев.

Последният ремонт на пазара беше частичен. През 2014 г. беше обновен входът откъм бул. "Гоце Делчев". Бяха премахнати и една част от сергиите, които бяха на тротоара. Обособен беше и "Базар на книгата".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама