Тече финансова проверка срещу Иван Тотев за строежа на "Колодрума"

15:30, 23 юли 15 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенцията за държавна финансова инспекция е започнала проверка на кмета на Пловдив Иван Тотев за строежа на спортна зала "Колодрума", съобщиха от Патриотричния фронт (ПФ).

На 17 юни народните представители от ПФ Борис Ячев и Валентин Касабов сезираха главния прокурор Сотир Цацаров и Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в Парламента за съмнително разходване на общински средства и възлагането на обществени поръчки в Пловдив, една от които е за "Колодрума".

В резултат на подадения сигнал Агенцията за държавна финансова инспекция е назначила проверка на Община Пловдив.

Стойността на строителството на "Колодрума" е завишена многократно, твърдят от ПФ. От близо 7.7 млн. лева по първоначален инвестиционен проект, в крайна сметка до ден днешен цената е нараснала на повече от 61 млн. лева, като това не е окончателната сума и строежъът все още не е завършен, коментира народният представител Борис Ячев.

За този обект многократно е получавано държавно субсидиране, изразходвани са и доста общински средства. Има сериозни съмнения за конфликт на интереси, тъй като строителството е възложено на фирма, която е във финансови взаимоотношения със семейството на Иван Тотев. Даден е заем от близо 1 млн. лева на една от многобройните фирми на фамилия Тотеви - "Квалификация консулт" ЕООД, управлявана от майката на кмета Роза Тотева. Както е известно, същата фирма е построила семейния хотел на Тотеви - "Империал", и новата им къща на ул. "Богомил" в Пловдив.

"Във връзка с тези факти, ние подадохме сигнал до различни институции и в отговор Държавната финансова инспекция съобщава, че е назначена проверка на строежа на зала "Колодрума", допълни още Борис Ячев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама