Рецидивист опита да измами монахиня

15:33, 23 юли 15 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
33-годишен рецидивист от Кюстендил с цели 17 предишни присъди зад гърба си опита да измами монахиня от манастир край Асеновград, разказаха от Прокуратурата.

Стоил С. се надявал на облага в размер на 168 лева. Районната прокуратура в Асеновград вече провежда бързо производство срещу мъжа.

На 21 юли Стоил позвънил три пъти на монахинята. Първият път се представил за игумен на друг манастир, където събирали средства за Стоил С., наскоро излязъл от затвора. Парите му трябвали за пътуване от Благоевград до Пловдив. Вторият път обяснил, че са нужни общо 168 лева за пътни и за наемане на квартира в Пловдивско, за да започне работа. Третият път пък се представил за журналист, който искал да прави телевизионен репортаж за оказаната помощ от църквата.

На 22 юли отново позвънил на монахинята. Представил се за свещеник от манастира, който искал да съобщи, че Стоил С. пристига, за да вземе дарените пари. Монахинята обаче сама звъннала на игумена и разбрала, че няма организирана подобна кампания и подала сигнал на тел.112.

Стоил С. е хванат на път за манастира, направил е самопризнания. Задържан е за 72 часа с постановление на Районна прокуратура -Асеновград. Делото трябва да приключи в седемдневен срок, поясниха от Прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама