Билбордове срещу задръстванията в Бургас поискаха Реформаторите

16:14, 23 юли 15 25 700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационни табели по протежението на автомагистрала „Тракия”, които да облекчават трафика, поискаха от Реформаторския блок. По този начин шофьорите могат да стигат до северните и южните курорти, без да се налага да влизат в Бургас и да чакат часове в задръстване. Табелите ще показват на шофьорите, че ако минат през Българово например могат да избегнат трафика.

„Маршрутът през Българово се намира на 352-ри км. от магистралата. Пътят е обновен и е малко познат на туристите. Оттам през Миролюбово, Каблешково и Тънково се стига спокойно до Слънчев бряг. Пак през Българово може да се стигне до детелината за Созопол, чрез отсечката към „Горно Езерово”. Освен табелите, които да сочат отклонението към Българово,  предлагаме там да бъдат поставени билбордове, които да разясняват на шофьорите как да стигнат до курортите без да влизат в Бургас”, обясни Тошко Иванов от Реформаторския блок.

Представители на Блока предлагат да бъдат проведени разговори с операторите на системите за навигация, които да добавят маршрута през Българово към картите си, защото в момента на тях е означен само пътят  през Бургас. Целта е да бъде създадена още една възможност водачите да се информират за алтернативния път.

Предложените мерки вече са представени на областния управител Вълчо Чолаков, който като представител на държавната власт има възможност да проведе инициатива,  в резултат на която предложенията да станат факт.

„Всички сме насяно какво се случва с трафика в Бургас през лятото. Задръстванията на ключови кръстовища като „Трапезица” стават огромни, което води до много нерви от страна на бургазлии и на идващите летовници. Разбира се създават се и предпоставки за катастрофи. Губи се и много време в опашките от автомобили. Ако нашите предложения бъдат приети, ако не целият, то голяма част от проблема ще бъде разрешен”, каза още Тошко Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама