Четиридесет са сключените договори за саниране в Сливен

16:58, 23 юли 15 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Интересът към Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради все още е акуален в община Сливен, обяви заместник-кметът инж. Иван Манчев. Той поясни, че по програмата вече се отстраняват предимно индивидуални неточности и срещите с управителите на сдруженията се извършват в кабинет № 17, а не както беше досега, в зала „Май”.

Броят на регистрираните сдружения на собствениците в Сливен е 66, а този на одобрените заявления за интерес и финансова помощ е 45.

278 са общо сградите, които имат право да участват по програмата в Сливен. Строително-монтажни дейности обаче ще се извършат  само на тези сгради, които имат подписан тристранен договор между областна администрация Сливен, Българската банка за развитие и община Сливен, припомни Иван Манчев и допълни, че към момента броят на сградите с такива договори е 40.

Следващата процедура, която община Сливен ще обяви в е тази за строителен надзор. На по-късен етап ще се реализира инженеринговата услуга, която включва изготвяне на инвестиционни проекти и изпълнение на строително-монтажни работи.

Припомняме, че към момента общинска администрация Сливен е организирала процедурите по програмата и очаква в най-скоро време да започне подаването на оферти за първите от тях. Те се отнасят за установяване на техническите характеристики на жилищните сгради и конструктивно и енергийно обследване.

В началото на следващия месец ще бъдат подадени офертите на кандидатите за изпълнител за обследванията по осемте обособени позиции в програмата, които ще обхващат различни квартали на Сливен, съобщиха от общинското ръководство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама