Оневиниха варненец, спретнал скандал на детска площадка

17:30, 23 юли 15 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50-годишен варненец бе освободен както от наказателна, така и от административна отговорност за иначе странното си поведение при опит да спре строителни работници, ремонтиращи детска площадка в града.

Мъжът, който живее на ул. „Рила”, видял, че работници започват да демонтират съоръжения за игра на открита площадка срещу детска ясла на улицата и решил да се намеси. Той, заедно с друг жител на квартала, опитал да спре демонтажа, но в резултат на това се сдобил с акт за дребно хулиганство.

Варненският районен съд обаче  е приел, че макар и да има укоримо поведение, не става въпрос за проява на хулиганство по смисъла на закона. Не е доказано също, че мъжът е проявил обидно или оскърбително отношение към работниците, поради което не следва да му бъде налагана глоба. Според магистратите поведението на варненеца се дължало изцяло на липсата на необходимата публична информация за предстоящото реновиране.

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред окръжния съд бе насрочено за 28 юли от 13 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама