Обвиниха двама за убийството в село Брестовене

17:46, 23 юли 15 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Разград привлече като обвиняеми за убийството на Али Хакъ 27-годишния Али Али и 37-годишния Абедин Зекерие, и двамата от разградското село Брестовене, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Извършителите на убийството са задържани от Окръжната прокуратура в Разград до 72 часа.

Престъплението беше извършено вчера в 20.30 часа в село Брестовене след масов бой между два ромски рода, които враждуват помежду си от години. Оръдието на престъплението е в процес на изясняване.

В мелето с дървени сапове и метални вериги са ранени и трима души, единият от които – роднина на убития,  е с опасност за живота и е в медикаментозна кома в болницата. Другите двама ранени са дядо и внукът му, които са с телесни повреди и са настанени в болницата в Разград.

В масовия бой са участвали около 50 мъже от двата рода в Брестовене. По-рано същия ден, семейството на извършителите, които са племенник и чичо, е празнувало обрязването на сина на Али Али.

Конфликтите между двата рода са известни на цялото село, а на 11 срещу 12 юли при поредното сбиване между тях в Районното управление на МВР в Кубрат е образувана преписка за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама