30 души поискаха с протест промяна, а не подмяна на съдебната реформа

19:25, 23 юли 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден протест с искане за промяна, а не подмяна се състоя тази вечер пред Министерския съвет, предаде репортер на София Topnovini.bg. Около 30 граждани поискаха от управляващите да се съобразят с първоначално предложените промени в съдебната реформа. Според тях границата на допустимите компромиси е подмината.

Дори след решенията за нов конституционен законопроект, те продължават да протестират заради коалицията между ГЕРБ и ДПС.

"ДСБ предаде реформата и България. Това, което искаме е "не" на задкулисието, "да" на прозрачността, "да" на диалога. Питаме КОЙ дирижира нещата и определя дневния ред. Самите политици си правят някакви домашни сметки, които на пазара не излизат. Ще сваляме правителства, докато не се получи така, че младото поколение да не напуска страната си еднопосочно и да не мисли, че единствената алтернатива е зад граница", каза Христо Николов пред София Topnovini.bg.

Според него днешното решение е "един вид замъгляване на ситуацията, така че да не може да се сътресе самата коалиция. Всички са на тръни вътре, всички негодуват, но пред обществото излизат с някакъв мотив и декларация". Протестните действия ще продължат и утре.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама